Angel Travel Edmonton

Hardlopen in Edmonton (Canada)

Wat weten we van Edmonton? Het is de hoofdstad van de provincie Alberta. Het kan er vreselijk koud zijn... en het heeft de grootste mall van Noord-Amerika (The West Edmonton mall)
Dat waren de twee dingen die ik wist voor ik er heen ging.

Nu weet ik hoe prachtig het er is en hoe heerlijk schoon de lucht er is.

Als ik er ben, eind maart, is het nog koud -2C in de ochtend. Gelukkig heb ik me daar op gekleed. In de winter kan het hier overdag wel -32C zijn. Nog nooit heb ik het zo koud gehad als hier!

Gelukkig is het er in maart een stukje aangenamer. Er liggen nog wat hoopjes sneeuw en het water in de North Saskatchewan river is nog bevroren aan de zijkanten. Je loopt hier echt snel de stad uit langs de rivier en je waant je in de natuur, heel vrij! Langs deze rivier kan je eindeloos lopen. De paden zijn er wat trailachtig.

Als je van natuur houdt en je echt een keer wat anders wil in Canada dan is Edmonton een aanrader! Een stad die niet echt bekend staat om iets bijzonders... Maar deze tekst viel mij wel op in de stad:

Take A risk.
It’s the most Edmonton thing you can do.