Motivation Monday

 Motivation Monday 


Zoals altijd in het weekend als ik aan het schrijven ga aan mijn blog, bekijk ik de afgelopen week nog even. Analyseer ik wat ik allemaal gedaan heb, maar kijk ik ook vooruit naar wat er komen gaat. Dan plan ik in m’n hoofd de mogelijke momenten dat ik kan gaan hardlopen en kijk ik wat ik naast m’n werk nog meer zal of moet doen.


Terug kijkend op de afgelopen week, kom ik tot de conclusie dat het eigenlijk een week is zoals er heel veel zijn in een jaar. Alles gaat z’n gangetje, we werken, ik train op dinsdag met de meiden van het waterpolo en op zaterdag pakken we onze eerste punten van dit nieuwe seizoen. Ik loop een keertje hard en voor de rest zijn het de vaste dingen van de jongens die me aan het eind van de week het weekend brengen. Niet een heel inspirerende week, maar misschien zijn het juist deze weken die je doen uitkijken naar al de mooie, leuke en spannende dingen die komen gaan.


Vooruit kijkend naar de aankomende week, maar ook naar aankomende maand, voelt het een beetje als een soort van stilte voor de storm. De storm die het gezinsleven met zich mee brengt waarin alle activiteiten van iedereen precies in elkaar moeten passen. De stilte voor de storm wat betreft Sint Maarten, Halloween, Sinterklaas, kerst en oud&nieuw. Maar ook de storm op persoonlijk (sport)-gebied.


De laatste week voordat er voor mij een aantal mooie en emotionele hardloopevenementen aan komen. Aankomende zondag sta ik aan de start van de Singelloop in Utrecht. Een 10km dwars door mijn eigen stadje. Een 10km die ik nu al een aantal jaren met zo veel plezier loop. Of het het nu met bakken uit de hemel komt zoals twee jaar geleden of eigenlijk gewoon te warm is. Een loop die ik in m’n hart heb gesloten.


In het laatste weekend een voor mij emotionele loop in Etten-Leur. Vorig jaar liep ik daar met Frouke, Inge en Erik een halve marathon toen ik net de grootste schrok van mijn leven te verwerken had gekregen. Dit jaar gaan we terug voor een 10km. Dit jaar gaan we terug voor mij en voor hem...


Mijn eerste trail zit er aan te komen tijdens de Nedereinse Bergloop en natuurlijk de Zevenheuvelen loop in Nijmegen. Voor deze trail ben ik van plan na de Singelloop wat meer over onverharde paden te gaan lopen en wat kleine heuvels te gaan trainen. Daarover vertel ik jullie zeker meer in mijn aankomende blogs.


Welke plannen hebben jullie allemaal?


Liefs Stans