Motivation Monday Disq training

Afgelopen maandag deden de Runningangels iets super gaafs! We waren uitgenodigd door Carola Boermans om lesje DISQ te volgen. DISQ is het nieuwe, mobiele fitness apparaat van dit moment! De DISQ is een heupgordel met aan beide kanten een weerstandsapparaat (de DISQ’s) en twee enkelbanden. Uit de DISQ’s komt een elastisch koord voor in je handen, welke via de enkelbanden wordt gevoerd en er weerstand ontstaat. Deze weerstand is zelf te regelen door aan de DISQ’s te draaien. Van fijn licht naar heel erg veel weerstand! Super dus om op je eigen niveau te trainen.

Het ‘aan doen’ van de gordel en de enkelbanden leek moeilijker dan het eigenlijk was. Het wordt duidelijk aangegeven welke DISQ aan de linker- en rechterkant moet en de elastische koorden worden vanuit de DISQ heel makkelijk om de katrolletjes gelegd die op de enkelbanden zitten. Let wel op dat je de weerstand er dan nog niet op zet wat een van ons wel deed. Dit gaf echt even een hilarisch momentje waarbij iemand de weerstand zo hoog zetten en deze niet meer terug kreeg. Ze stond totaal ‘vast’ als een trekpoppetje in de elastieken.

De training die we kregen bestond uit 10 rondes van elk 3 x 45 seconden een oefening. Dit klinkt misschien als, ‘oh dat is prima’ maar geloof me, het is heel hard werken! De oefeningen worden in kracht afgewisseld met cardio. Zelf vind ik dat een heerlijke balans. Even helemaal knallen in het cardio stukje om vervolgens je hartslag te laten dalen en je te focussen op de kracht.

De cardio stukjes bestonden voor ons veel uit het bouncen van links naar rechts en dan voor je gezicht boxen, zoals in de beroemde film, Rocky. Normaal wordt me dit op een gegeven moment al zwaar, maar met die elastische koorden die we vasthielden liepen m’n armen nog veel sneller ‘vol’. En weet je dat hardlopen ook heel goed kan met de DISQ! Houd de koorden in je handen en voel de weerstand!

De kracht oefeningen bestonden voornamelijk uit lunges, squaten en natuurlijk planken. Maar ook de oefeningen voor de bi- en triceps en de schouders deden we. En alles dus met de elastische koorden in onze handen en dus met extra weerstand!

Wat een leuke training was dit! En wouw war heb ik een spierpijn gehad! Goed gewerkt zal ik het maar op houden. Wil jij nu ook een keer zo’n leuke les doen, of wil je weten wat de mogelijkheden zijn om de DISQ thuis te gebruiken in een online gym? Kijk dan snel op de website, www.thedisq.com