Travel Sunday Marbella

Marbella

Spanje en dan vooral Zuid-Spanje, graag, vaak en het liefst zo lang mogelijk!

Marbella, de luxe badplaats van zuidelijk Spanje waar het in de maanden juli en augustus super druk is met, hoe kan het ook anders, Nederlanders! Het is er dan warm, heel erg warm! De zon brandt dagen lang boven je hoofd. Ik vind het er heerlijk! Het is bijna mijn tweede thuis. Al veertien jaar ben ik hier te gast. Ik ken de leuke kleine straatjes van Marbella stad, weet waar je lekkere taartjes kan eten en waar de mooie spulletjes zijn.

Sinds 4 jaar weet ik ook waar ik heerlijk kan hardlopen! Marbella is niet bepaalt plat te noemen. De routes die ik loop zijn vanuit ons huis vaak heuvelachtig en dan loop ik graag terug over het strand.

Vanaf het strand kan je bij mooi weer Afrika zien liggen. De stranden zijn er niet breed en het zand is er vaak mul maar in april/mei zijn ze goed te doen, zeker na een verfrissende regenbui die er in mei wel eens zijn.
Als ik in de warmste maanden daar mijn kilometers loop ga ik vaak vroeg van huis. Op het strand is het dan nog stil en de omgeving ontwaakt dan nog na een zwoele nacht.

Je kan tegenwoordig ook op boardwalk hardlopen. Deze heet de Paseo maritimo en loopt vanaf de oude haven in Marbella stad ver voorbij Puerto banus. Ik loop hem vaak in mei als ik er ben dan zijn de avonden wat minder warm en is het er gezellig druk met Spanjaarden die daar ook graag wat kilometers maken.

Ik ben een echt zomer mens en ik kan zo genieten van de kleuren van de Spaanse zomers en de warme avonden. De aankomende jaren hoop ik hier dan ook nog vaak te komen!